Personenauto

Personenauto verzekering

Een autoverzekering volgens jouw behoeften.

Wie een auto heeft, is wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten. Er zijn daarbij wel verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor een verplichte autoverzekering zonder meer, een uitgebreide omniumverzekering met alles erop en eraan, of iets daartussen. Wat zijn de mogelijkheden?

De basis: de verplichte autoverzekering

Als je met je auto op de openbare weg rijdt, ben je verplicht om minstens een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) te sluiten. Die verzekering vergoedt namelijk de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf in fout bent. Schade aan je eigen auto is in dat geval niet verzekerd.

Stel, je gaat de weg op met je auto en veroorzaakt een ongeval waarbij de tegenpartij schade heeft.

Aansprakelijkheidsverzekering

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je met je wagen aan derden veroorzaakt. In België is het immers wettelijk verplicht een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid te sluiten.

Rechtsbijstand

De kans bestaat dat er na een ongeval een discussie ontstaat over wie aansprakelijk is. Stel dat je schade oploopt en de aansprakelijke wil of kan niet vergoeden. Er zijn heel wat situaties waarbij juridische hulp geen overbodige luxe zijn, zeker als het tot een dure gerechtelijke procedure komt. Wij steunen jou, zelfs tot in de rechtbank.

Omniumverzekering

Een auto is een hele investering. Als je niet wilt wakker liggen van de financiële gevolgen van een ongeval, diefstal, een fikse hagelbui of gebarsten voorruit, dan is een omniumverzekering een must.

Bijstand

Pech kan je overal overkomen. In binnen- of buitenland. En dan is het een geruststelling dat je op ons kan rekenen voor de beste zorgen en hulp.

Ongevallenverzekering Bestuurder

Wist je dat je als bestuurder niet verzekerd bent voor je lichamelijke letsels bij een ongeval waaraan je schuld hebt? De kosten die daaruit volgen, kunnen nochtans hoog oplopen. Ook als je geen schuld hebt en de tegenpartij zijn aansprakelijkheid betwist, ben je via deze dekking verzekerd.

Jongeren en auto’s

Je zoon of dochter leert met de auto rijden. Een spannende periode. Ook al rijden veel jongeren veilig, toch kan een ongeval altijd gebeuren. Dan is het een hele geruststelling om te weten dat ze goed verzekerd zijn, op alle vlakken. Door hen op te nemen in je polis blijft ook dit avontuur zeer betaalbaar.

Vraag naar onze interessante voorwaarden.

We hebben steeds interessante voorwaarden waarmee we flexibel kunnen inspelen op jouw verzekeringsbehoeften. Samen met onze 7 collega’s staan we er garant voor dat je het beste advies krijgt.

Wil je meer informatie of gewoon een babbel met iemand van ons?